Fönster och dörrar

Renovering, Ombyggnation, Tillbyggnation, Nybyggnation

Måttbeställnig utan kompromisser – fönster i fria former som passar in i minsta millimetern!

Färg

75 olika färg- och mönsterval både ut och insida

RAL-färgkarta

För färggestaltningen kan  Schüco AutomotiveFinish, PVC-foliesortimentet Schüco UnlimitedFinish samt Schüco TopAlu användas. Det finns även profilstommar i olika färger.

Schüco AutomotiveFinish: Metallicfärger för plastprofiler. Beläggningstekniken Schüco AutomotiveFinish är en innovativ metod för färggestaltning av plastprofiler. I färgnyansrecepten återfinns all kunskap från billackering med högsta tekniska krav på färgåtergivning och motståndskraft mot omgivningen. 

Schüco UnlimitedFinish: Individuell design med enhetliga färger. Färgaccenter gör alla fasader vackrare. Schücos foliesortiment omfattar flera accentuerande färger. Färgskalan med RAL-certifierade, högkvalitativa designfolier sträcker sig från klassiskt vitt till kraftiga färgnyanser. 

Isolerglas med den ogiftiga ädelgasen argon i mellanrummet mellan glasrutorna. Fönsterglas eller planglas är glas som används för fönster. Idag tillverkas de flesta fönsterglas i form av en isolerruta/isolerglas. En isolerruta är ett glaskassett/glasenhet uppbyggd av två eller flera planglas med ett specificerat inbördes avstånd. Ett isolerglas bestående av två glas kallas “tvåglas-isolerruta” och ett isolerglas bestående av tre glas kallas “treglas- isolerruta”.

De ingående glasen kan sedan ha olika egenskaper, till exempel energisparglas eller solskyddsglas.

Isolerglas i brett produktsortiment!

I BergFönstrets sortiment finns det glasenhet från enkelt klar-/floatglas till modern energi glaskasetter med låg Uw 1,0W/m2K värmeisoleringsvärde.

Idag är Low-E glas det bästa valet för det mest effektiva isoleringsförmågan. Low-E glas har låg värmeledningsförmåga och hög ljusöverföring, vilket säkerställer synlig ljusöverföring och minskad ljusförorening baserat på förebyggande av värmeförluster. Low-E glas-tillverkningsteknik har även en minskad värde av CO2 utsläpp. 

Det nyaste innovationen är hårdat Low-E glas. Hårdat glas innebär säkerhetsglas. Det uppfyller de säkerhetskrav som ställs på glas i utsatta miljöer. Vi kan betjäna våra kunder med en kort leveranstid på denna produkt!

Ljudreduserande- och säkerhetsglas

Ljudisolering mellan 28-54 dB

Handtag

Den nya serien handtag är väl anpassade, enligt Schüco gestaltningen, till öppningselement i byggnader inom alla användningsområden, både ur en teknisk och estetisk synpunkt. Den genomgående designen övertygar med klara linjer och ett bekvämt handhavande.

De universellt användbara handtagen lämpar sig utmärkt för fönster, dörrar och lyftskjutdörrar i såväl mekaniskt som elektriskt utförande. Från fönsterhandtag till dörrtrycke har Schüco lyckats kombinera design och teknik så att även de specifika kraven i samband med förebyggande brandskydd tillgodoses.

Egenskaper:

  • Genomgående designlinje inom handtagsserien för fönster, dörrar och skjutelement
  • Enhetligt utseende för öppningsbeslag såsom handtag och trycken
  • Bekvämt handhavande av öppningselementen, både mekaniskt och elektroniskt
  • Exklusiv framtoning genom funktionell design
  • Uppfyller kraven på förebyggande brandskydd och säkerhet
  • Öppningsbeslagen finns även i låsbart utförande
  • Schücos designlinje för handtag vann den eftertraktade tyska utmärkelsen Award 200, år 2019
Solskydd

Persienner:  Det smidigaste sättet att minska solstrålarnas intrång i bostaden eller förhindra eventuell insyn. Bara en enkel vinkling så kan man därtill justera hur pass slutet man vill ha det eller hur stor del av fönstret som ska skymmas.

När det är dags för en investering av persienner så finns det några faktorer som man ska fundera kring. En del persienner hänger fritt på fönstrets insida medans andra monteras och placeras mellan rutorna.

Min. bredd: 800mm

Max. bredd: 5000mm

Max. Höjd: 4500 mm

Fönsterbleck, Fönsterbänk

Fönsterblecken hindrar regnvatten att tränga in mellan fönstrens karmstycken och väggar, samt avleder vatten som annars skulle rinna över glas och fasad.

Ventilation

Bergfönsters fönsterventilation av Schüco VentoTherm – tyst ventilation när fönstret är stängt.

I tider med ständigt ökande energipriser och högisolerade hus är korrekt ventilation alltid ett viktigt ämne. Schüco VentoTherm tillåter kontinuerligt luftutbyte utan att öppna fönstret. Detta resulterar i konkreta fördelar. Schüco VentoTherm stoppar drag, förhindrar intrång av insekter med ett integrerat pollenfilter, förbättrar avsevärt ljudreduktion och värmeisolering, ökar säkerheten och sänker uppvärmningskostnaderna.

Styrenheten är placerad i fönsterramen och ger maximal användarkomfort. Detta gör att Schüco VentoTherm kan regleras i två steg. Automatisk ventilation kan också aktiveras. Luftfuktigheten, temperaturen och VOC / CO2-sensorerna som är integrerade i Schüco VentoTherm används här och reglerar ventilationen och omgivningens luftkvalitet efter behov.

Det integrerade ventilationssystemet Schüco VentoTherm bildar ett enhetligt utseende av det stängda fönstret. Tack vare den låga installationshöjden på bara 50 mm slösas knappast utrymme och en optimal ljusnivå bibehålls.

Schüco ventilationssystem kan användas både för nybyggnation och renoveringsprojekt.

● 82 mm karmdjup CLASS A
● SCHÛCO 7 kammarprofil med utmärkt värmeisolerings egenskaper, med hjälp av inbyggda glas som når Uw=0,76 W/m²K värdet
● Miljövänlig blyfri profilmaterial
● Galvaniserad stålföstärkning med minimum 1,5 mm tjocklek för optimal stabilitet
● Standardglasning är 48 mm med treglas
● Valfri glasning 24-38 mm med högprestanda glas
● Grå anslagstätning med 3 tätningsnivåer av skummat EPDM-gummi för låga u-värden och hög komfort
● ROTO NX SILlver stålförstärkningsystem
(standardutrustning: blockering av felaktig öppning, vändringsläge, SCÛCO beslag)
● Smala synliga profilbreddar för att maximera ljustransmissionen
● Flerkammarsystemet och ROTO NX SILlver stålförstärkningen gör fönstren mycket stabila, säkra och välisolerade
● Det kan enkelt integreras ytterligare individuella säkerhetselement– för högsta säkerhet och skydd mot inbrott
● Breddare karmdjup för förhöjd skydd mot inbrott
● Runda synliga profilbreddar minskar optisk bågesbredd
● Fönsterblecksspår tillhör stanardutrustningen
● Enkelt att sköta
● Välj fritt mellan 75 färger och mönster
● Utsidan – aluminium-profil, RAL färgskala
● Med eleganta SCÛCO beslag
● Inbrottsskydd EN 1627 upp till RC 3 (DIN V ENV 1627-1630) WK1 och WK2
● Lufttäthet EN 12207 upp till klass 4
● Mycket hög ljudreduktion och ljudisolering (DIN EN 20140) SSK2, SSK3, SSK4, SSK5 upp till 34dB

För oss är det viktigt din familjs säkerhet!
Enligt statistiken att inbrott i enfamiljshus och lägenheter som ligger på bottenvåningen eller första våningen 90% sker genom fönster och balkongdörrar. Det går att skydda sig mot den risken genom att välja inbrottssäkra fönster och balkongdörrar som är tillverkade enligt stränga normer.
Motståndsklass RC1
Skydd mot inbrott genom sparkar, knuffar och lyft
Ytterligare skydd i varje hörn av fönstret
Låsbart handtag eller handtag med spärr

Motståndsklass RC2
Förhöjt skydd mot inbrott av typen sparkar, knuffar, lyft samt verktyg som skruvmejsel, tång och kofot. Ytterligare skydd i varje hörn av fönstret. Lämplig fördelning av inbrottsspärrar. Låsbart handtag och glasruta P4 utfört av laminerat glas som består av två glas och fyra lager säkerhetsfolie, skyddad mot knuffar.

Motståndsklass RC3
Avsedd att motstå angrepp med ytterligare hjälp av en kofot, en extra skruvmejsel och handverktyg såsom en liten hammare, dorn och mekanisk borr. Angriparen har viss kunskap om den sannolika graden av motstånd samt både tid och buller.

Om BergFönster

BergFönster – modern tysk innovation med fokus på miljö, kvalité, design och säkerhet!
BergFönster ägs av LFL Network AB som är en ärlig leverantör på den svenska marknaden sedan 2016. Vi är ett företag  som använder nya moderna verktyg för att minska organisationskostnader.  Verksamheten startades med ambitionen för försäljning av kvalitativa kompositfönster,  skjut-, ytterdörrar samt solskydd. BergFönster står för perfektionism på en vänlig prisnivå, samt måttbeställning utan kompromiss – fönster och dörrar i fria former som passar, in i millimetern!

CE_Kicsi

Bli en BergFönsters partner

Vi anser att samarbetspartners är det smartaste sättet för vårt företag att växa tillsammans och ha riktigt med nöjda kunder!

Byta fönster och fönstermontering

Bergfönsters monteringspartner garanterar en hög kvalité på monteringen, för att erbjuda våra kunder ett tryggt och bekvämt fönsterbyte. Det är viktigt att montering håller lika hög kvalité som våra produkter. 

Boka ett kostnadsfritt hembesök.