Köp- och leveransvillkor

Handla

När du har lagt din beställning träffas avtal om köp mellan dig och Bene BergFönster AB. En bekräftelse skickas ut till den e-postadress som du har angivit vid beställningen. Om felaktigheter i pris och leveranstid eller andra omständigheter skulle infinna sig, så förbehåller sig Bene BergFönster AB rätten att ändra detta i efterhand. Vid dessa tillfällen så kontaktar vi dig och informerar om detta. Du har då din fulla rätt att antingen ändra eller annullera din beställning. Vi på Bene BergFönster AB förbehåller sig rätten att neka en order.

Priser

Alla priser är inklusive moms om inget annat anges i offert. Priset är beräknat för avhämtning på vårt lager i Klavreström. Eventuell frakt framgår i din offert. Bekräftad order går ej att makulera då varje order tillverkas efter kundens önskemål. Godkänd beställning går inte att göra ändringar på. När du väl skickar in din beställning av måttanpassade varor, kan ändringar ej göras. Vid annullering av ej levererad order kommer Bene BergFönster AB att kräva full ersättning för samtliga kostnader som Bene BergFönster AB har haft i samband med ordern. Var därför noggrann med att kontrollera att allt stämmer i din beställning innan du godkänner. Annullering av order för företag: Annullering av order är ej möjlig. Bene BergFönster AB äger alla produkter tills dess att hela fakturan är betald.

Betalning – Faktura

Faktura betalning: För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år eller för företag att du är registrerad hos Bolagsverket. Samtliga fakturor är av Bene BergFönster AB, www.bergfonster.se. Första fakturan skickas i samband med din ordningsbekräftelse. Tillverkning av dina produkter börjas när första fakturan är betald vilket innehåller 50% av det totala priset av beställningen. Andra fakturan skickas i samband med leveransen. I vissa fall ska en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. 

Hämtning

Avhämtningslager Bene BergFönster AB, Norremarksvägen 10. Klavreström 364 45.
Hämtning av er beställning är kostnadsfri från vårt lager i Klavreström. Er order är emballerad på pall och därför behövs släp eller liknande för transport. Detta är för att minimera risken för transportskada av era produkter. Tidsbokning krävs för avhämtning, och då behöver ni även tala om vilket ordernummer ni har på er beställning. Order som EJ avhämtas, lagerförs MAX 7 dagar från avisering, därefter debiteras 150 SEK inkl moms / dygn. Detta för att kunna ge dig som kund bästa och snabbaste service vid avhämtning av er order. Vid avhämtning skall ordererkännande medtagas och visas upp för lagerpersonalen. Ingen order lämnas ut om ovan inte uppfylls.

Viktigt är att ni kontrollerar er order vid avhämtning och avsynar godset med vår personal innan ni signerar. Signeringen betyder att ni som köpare godkänner er beställning och ansvaret för varan går över till dig som köpare.

Lagret är öppet för avhämtning Mån-Fre 07.00-16.00 (Bokning krävs)
Tel +46(0) 76 856 56 71 alt. 073 443 79 63

Leverans och frakt

Önskas frakt till annan adress än Bene BergFönster AB skall detta vara angivet vid beställning eller på offert. Fraktkostnad ska framgå på orderbekräftelsen.

För alla leveranser gäller transport fram till adressen på körbar väg. För pall leverans med budbil, som har bakgavellift, krävs att avlastningsområdet är snöfritt och har betong eller asfaltbeläggning då avlastning sker med handtruck. Om sådant område saknas kan lossning ej ske och du som kund får då själv ombesörja hemleverans eller via säljaren köpa en ny leverans. Om detta önskas, kontakta er säljare för hjälp.

Vid gods överstigande 2280 mm bredd eller höjd skickas detta med LOK- Olossat köpare på direktbil. Det innebär att du som köpare ansvarar för lossningen från speditörens bil med den utrustning som krävs för detta.

Bene BergFönster AB erbjuder inte inbärning. Gods levereras så nära bostaden det är möjligt. Du som kund ansvarar själv för att transportera godset från avlastningsplatsen till avsedd plats. Endast en avlastningsplats ingår. Bene BergFönster AB ansvarar EJ för bortforsling av emballage.

Vid avlastning SKALL mottagningskontroll utföras samt kvitteras. Se avsnitt Mottagningskontroll.

Bene BergFönster AB levererar ej till öar som saknar vägverkets bilfärjeförbindelse. I de fallen kan Bene BergFönster AB endast leverera till närmsta kaj/hamn eller godsterminal. Köpare ansvarar själv för transport resterande sträcka.

Om du som köpare ej kan ta emot er leverans, lagerförs denne i upp till 14 dagar på speditörens terminal. Detta medför en kostnad som säljare EJ ansvarar för. Denna kostnad kommer att faktureras i efterhand till köpare.

Om köpare ej hämtar ut leveransen från speditörens terminal inom 14 dagar, returneras leveransen till Bene BergFönster AB lager. Köparen är då skyldig att betala returfrakten.

Ändring av leveransadress

När varan har lämnat Bene BergFönster AB går det inte att ändra leveransadressen. Därför är det extra viktigt att innan order genomförs och godkänns se till att leveransadressen är helt korrekt.

Leveranstid

Bene BergFönster AB skickar våra gods med en tredje part. Detta innebär att vi inte kan påverka leveranstiderna från dess att ordern lämnat vårt lager. Om leveransförsening uppkommer tar vi kontakt med köpare så fort som möjligt och informerar om ny uppskattad leveranstid. Säsong och yttre påverkan kan försena leveransen. Leveransinformation finns via kontakt med Bene BergFönster AB. Företaget kompenserar ej för aviserade leveransförseningar.

Boka inte hantverkare förrän ni har mottagit beställningen, kontrollerat att rätt produkter har levererats och att inga skador har uppstått undertransporten. Bene BergFönster AB kompenserar ej för merkostnader i samband med avbokning av hantverkare eller övriga kostnader i samband med leverans.

Delad order

Vid större beställningar kan det förekomma att ordern delas upp i flera leveranser. Detta sker speciellt då ordern innehåller varor från flera serier. Vid frågor om delad leverans var vänlig och kontakta vår kundtjänst.

Mottagningskontroll

Det är kundens ansvar att se till att behörig person finns hemma vid leverans. Detta för att kunna kvittera godset samt att kontrollera det.

Vid leverans skall godset besiktigas utvändigt för synliga skador på emballage eller gods som eventuellt kan ha uppkommit under transporten. Även att leverans överensstämmer med orderunderlaget.

Kontrollera emballaget efter onormala skador.

Transportskador som är synliga skall fotodokumenteras samt anmälas till chaufför vid mottagande.

Notering på fraktdokument skall göras av chaufför. Kopia på fraktdokument skall överlämnas till mottagare.

Transportskada enligt ovan kan ej åberopas om anmälan inte görs inom 4 dagar från mottagande.

Dold skada

Inga synliga skador på emballage/förpackning vid leverans. Skadan upptäcktes vid avemballering.

Drag bort skyddstejpen för att kontrollera så att inga synliga sprickor finns.

Kontrollera karmar och bågar efter hack och repor.

Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor.

Dolda skador eller brister i leverans som upptäcks när godset packats upp, som inte upptäckts direkt vid leveransmottagningen skall inom 7 arbetsdagar från leveransmottagningen anmälas till Nordiska Fönster av köparen innan produkten får monteras.

Är emballaget skadat men detta inte finns noterat på fraktsedel och man sedan upptäcker att godset är skadat utgår ingen ersättning.

Skadade eller felaktigt levererade produkter får inte monteras in utan skriftligt godkännande från Bene BergFönster AB och måste lagras tills utredningen är klar. Kontakta alltid Nordiska Fönster vid ovan händelse.

Viktigt är att ni kontrollerar er order enligt ovan vid mottagning och avsynar godset innan ni signerar. Signeringen betyder att ni som köpare godkänner er beställning och risken för varan går över till dig som köpare.

BergFönster/LFL Network AB friskriver sig all ytterligare krav från kunden gällande ersättning till följd av transportskador, leveransförseningar via 3:e part eller skadade produkter.

Om BergFönster

BergFönster – modern tysk innovation med fokus på miljö, kvalité, design och säkerhet!
BergFönster ägs av LFL Network AB som är en ärlig leverantör på den svenska marknaden sedan 2016. Vi är ett företag  som använder nya moderna verktyg för att minska organisationskostnader.  Verksamheten startades med ambitionen för försäljning av kvalitativa kompositfönster,  skjut-, ytterdörrar samt solskydd. BergFönster står för perfektionism på en vänlig prisnivå, samt måttbeställning utan kompromiss – fönster och dörrar i fria former som passar, in i millimetern!

CE_Kicsi

Bli en BergFönsters partner

Vi anser att samarbetspartners är det smartaste sättet för oss att växa tillsammans, för gemensamma  nöjda kunder!

Byta fönster och fönstermontering

Bergfönsters monteringspartner garanterar en hög kvalité på monteringen, för att erbjuda våra kunder ett tryggt och bekvämt fönsterbyte. Det är viktigt att montering håller en hög kvalité likt våra produkter. 

Boka ett kostnadsfritt hembesök.